Marknadsför med video – så förbereder du dig

Planerar ditt företag att använda video och bild i nästa marknadsföringskampanj? Då är det viktigt att ni förbereder er så bra som möjligt. Att marknadsföra med hjälp av rörlig bild är idag ett av de bästa sätten att snabbt fånga kundernas uppmärksamhet.

För att lyckas med marknadsföringsvideon är planering A och O. Här nedan har vi därför skapat en lista med några viktiga punkter du inte får glömma. Kom ihåg att det också är viktigt att personerna som ska vara med i filmen förbereder sig. Det kan t.ex. handla om att välja lämpliga kläder, hitta bästa håravfall behandling för kvinnor eller lära sig att prata framför kameran. Är du kvinna och har problem med håravfall kan det kännas jobbigt att stå framför kameran. Med en snabb sökning på bästa håravfall behandling för kvinnor? kan du ta dig vidare till Nordic Hair med lång kunskap inom branschen.

Bästa tipsen för marknadsföringsvideon

Att göra en egen marknadsföringsvideo är enkelt, men att få den att se professionell ut är betydligt svårare. Därför delar vi med oss av våra bästa knep.

1. Se till att du anlitar en professionell videoskapare som kan hjälpa dig med både inspelning och redigering av filmen.

2. Se till att det finns en tydlig handling genom hela filmen och att den avspeglar ditt företag, dina produkter eller tjänster.

3. Korta och tydliga ord eller meningar är bättre än längre haranger. Behöver du berätta mycket i videon är en berättarröst att föredra.

4. Håll din video kort! Forskningar visar att en lång reklamfilm på 4 minuter gör att hela 46 % har tappat fokus när reklamen är slut. Den bästa längden är mellan 1-1,5 minuter.