Maxa din marknadsföringsbudget

Det finns många utgifter du som företagare kommer att ha, men en av de absolut viktigaste är utgifterna för din marknadsföring. Marknadsföringen du gör är din största investering i din verksamhet och varje krona du lägger ut kommer också att ge dig avkastning. Du får mer trafik till alla dina kanaler, en ökad synlighet och en förbättrad konvertering, men det gäller dock att du gör det på rätt sätt.

Det är inte alla som har en helt obegränsad marknadsföringsbudget att använda sig av och ibland behöver man leta efter de allra billigaste (men mest effektiva) alternativen. För att maxa budgeten kan du t.ex. behöva se över leverantören av kontorsmaterialet och välja en med bättre priser på kontorsmaterial av hög kvalitet. Här rekommenderar vi dig att satsa på en online-leverantör där du lägger din beställning efter behov och slipper få mängder med material som aldrig kommer till användning. Kom ihåg att varje krona räknas!

3 tips för att maxa budgeten för marknadsföring

Hur ska man då gå tillväga för att maxa budgeten? Att välja en ny leverantör av kontorsmaterial och andra tjänster är ett bra sätt att skanna av marknaden och se vad som erbjuds och om du kan få till bättre priser, men vad mer då?

1. Det kan kännas lockande att leta efter nya program och tjänster som förbättrar resultatet av din marknadsföring, men ibland är det bättre att gräva där du redan står. Kolla ditt CRM-system efter kunddata och använd dig av redan varma kunder.

2. Marknadsför inte till alla, utan se till att du verkligen riktar in dig på din målgrupp om du vill ha bästa möjliga resultat. På så sätt slipper du skapa marknadsföring som inte passar och bara drar pengar från din budget.

3. Samla alla eventuella krediter och företagslån du har. Pengarna som du sparar in på ränta och avgifter lägger du sedan direkt till din marknadsföringsbudget.