Öka marknadsföringsavdelningens budget

Har du länge behövt snåla in på marknadsföringen på företaget? Idag finns det många smarta och billiga sätt som du som företagare kan marknadsföra dig. Vill du vara säker på att din reklam gör skillnad kan du dock behöva vända dig till de lite dyrare alternativen, t.ex. reklam i TV eller radio.

För att synas i de större kanalerna krävs det naturligtvis en bra marknadsföringsbudget. Idag är det inte ovanligt att det är just den här budgeten som man gör avkall på när företagsekonomin inte är den bästa. Samtidigt är det just marknadsföring du behöver för att få in mer kapital och komma på benen igen. Här nedan listar vi några knep som du kan använda för att få in mer pengar till firman och på så sätt öka budgeten till marknadsföringen!

Delgivningsföretag

Om du visste hur mycket av dina pengar som ligger ute hos dina kunder skulle du antagligen få en chock. Genom att anlita ett delgivningsföretag kan du få hjälp att få in dina pengar, utan att du själv behöver lägga ner någon tid eller energi på processen. Hos Intrum kan du även få hjälp med fakturering, såväl som inkassoservice.

Höj priserna

Har du en mycket bra och stabil kundkrets kan det vara en bra idé att se över era priser. Var det länge sedan som ni höjde priserna kan det vara lösningen du behöver för att få in mer pengar. Se bara till att inte gå för långt, eftersom du då kan tappa kunder istället.

Minska kostnaderna

Att höja priserna och minska kostnaderna går hand i hand. Vill du få en större budget till din marknadsföring är det viktigt att du inte betalar onödigt höga priser för de produkter och tjänster som du köper in. Se till att ta en hel dag till att förhandla och kontakta alla leverantörer och samarbetspartners, se över abonnemang och avtal och avsluta det som inte gynnar er.