Så skriver du SEO-texter

SEO-marknadsföring syftar till att hjälpa folk att hitta rätt i sökmotorerna. Många söker dagligen efter vanliga frågor och svar. Ju bättre du är på att anpassa texterna som du skriver efter vad folk faktiskt söker efter, desto längre upp hamnar ditt innehåll i sökmotorerna.

Viktigt att hålla sig till ämnet

När du skriver SEO-texter är det viktigt att du håller dig till ämnet. Till din hjälp har du olika sökord, som du kan få fram via ett kostnadsfritt sökordsverktyg online. Prova exempelvis Ahrefs gratis Keyword Generator för att få fram passande ord. De relevanta sökorden ska användas med jämna mellanrum i texten.

SEO-texter bör ge svar

Tänk dig själv när och hur du googlar… Du gör det för att du vill få svar på något, alternativt för att du söker efter särskild information. Det här perspektivet kan du ta med dig när du skriver dina egna SEO-texter. Svara helt enkelt på viktiga frågor om ämnet, må det vara om en restaurangs öppettider eller om hur man byter däck.

Läsbarhet är också viktigt

Försök att svara på den väsentligaste frågan så tidigt som möjligt i texten och krångla inte till det i onödan. I dag är att skriva texter med hög läsbarhet en viktig del av SEO-arbetet. Tänk på språket och upplägget.